Fysiotherapeutische behandelingen in Deventer

Bij Fysiotherapie de Vijfhoek kunt u terecht voor diverse soorten therapie. Lees hier meer over ons aanbod fysiotherapeutische behandelingen of neem direct vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Contact

Fysiotherapie

Wanneer u pijnklachten, moeite met bewegen of spanningsklachten heeft, kunt u bij de fysiotherapeut terecht. Er wordt een afspraak gepland en na intake en onderzoek worden samen met u de behandeldoelen vastgesteld. Deze gegevens moeten worden vastgelegd (wettelijk verplicht) en uw eerste contact zal meestal volledig bestaan uit deze handelingen. Afhankelijk van uw klachten zal de fysiotherapeut u zelf behandelen, doorsturen naar een gespecialiseerde collega, of (terug)verwijzen naar huisarts of specialist. Soms is behandeling niet nodig en zijn adviezen voldoende. Slechts in enkele gevallen is het nodig om een verwijzing te hebben van een arts. Aan het eind van uw behandeling stuurt de fysiotherapeut een verslag naar uw huisarts en/of specialist. Bij de verschillende stappen wordt met u overlegd en zal u om toestemming worden gevraagd, zodat u altijd betrokken bent bij uw behandelproces en daarin actief kunt bijdragen.

Privacyverklaring Fysiotherapie de Vijfhoek Informatiefolder DTF Praktijkinformatiefolder

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten aan gewrichten, spieren en pezen. Klachten in de wervelkolom en/of armen en/of benen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt moeilijk en pijnlijk. Spieren kunnen dan verkrampen en pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms worden gewrichten wat sneller bewogen. De beweeglijkheid van de gewrichten kan snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten neemt toe.

 

www.nvmt.nl

Download de folder Manuele therapie

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is gericht op de sensomotorische ontwikkeling van het kind. Problemen in de motorische ontwikkeling, orthopedische klachten, herstel na blessure en begeleiding bij schrijfproblemen worden vaak gezien.

 

Er is specifieke aandacht voor lichaamsbewustzijn en ontspanning. Bekende onverklaarbare lichamelijke klachten bij kinderen zijn hoofdpijn en buikpijn. Met lichaamsgerichte therapie voelt het kind zich weer ‘beter in zijn vel’. Wanneer nodig wordt er samen met een kindertherapeut behandeld.

 

Sensomotorische Integratie wordt gebruikt bij kinderen met problemen in de prikkelverwerking. Sherborne is een werkvorm met fysiek samenspel tussen ouders en kind bij problemen in de hechting en bij problemen in de samenwerking met anderen.

 

Voor kinderen met overgewicht is er Team5. Dit is een programma waarin samengewerkt wordt met een diëtist en orthopedagoog.

 

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt 18 keer door iedere zorgverzekeraar uit de basisverzekering vergoed.

 

www.NVFK.nl
www.sensomotorische-integratie.nl
www.nssi.nl
www.sherborne.nl

Download de Folder Kinderfysiotherapie

Oedeemfysiotherapie

Voor meer informatie neemt u contact op met Theo Ruitenbeek.

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van kankerpatiënten tijdens en na de medische behandeling. Hij heeft kennis van de ziekte, kent de medische behandelmogelijkheden en de gevolgen voor het dagelijks bewegen, en herkent de emotie die met deze ziekte en de behandeling gepaard kunnen gaan. Hij biedt begeleiding, training, oefening voor het herstel van beweging en conditie, en daarnaast ook ondersteuning op psychosociaal vlak tijdens deze ingrijpende periode van het leven. Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Deze richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen die veroorzaakt worden door de kanker zelf of die veroorzaakt wordt door de medische behandeling van de kanker.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Ruitenbeek.

Download de folder Oncologiefysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie / 
Kaakfysiotherapie

De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij klachten die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten aan het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

 

Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel kaakfysiotherapeut genoemd. 

 

In Nederland zijn ongeveer 160 geregistreerde orofaciaal-fysiotherapeuten werkzaam.
Afhankelijk van uw klachten, wordt u meestal verwezen via uw huisarts, tandarts, orthodontist of medisch specialist. Een verwijzing is niet noodzakelijk. 

 

Voor meer informatie en/of de juiste fysiotherapeut kunt u op terecht op:

 

www.defysiotherapeut.com

www.nvof.nl

Download de folder Orofaciale/ Kaak- fysiotherapie

Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie. Met een speciale techniek worden spieren met een dunne naald aangeprikt, waardoor ze snel en langdurig ontspannen.

Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt,  specifiek gericht op zogenaamde ‘triggerpoints’, die slechts kort gestimuleerd worden. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier, dat behalve lokale drukpijn vaak ook pijn ‘op afstand’ veroorzaakt.

 

De dry needling wordt in de meeste gevallen als toevoeging gebruikt in combinatie met de andere mogelijke fysiotherapeutische behandelmethodes. 

 

Voor meer informatie kunt met ons contact opnemen: Bouwman@fysiotherapiedeVijfhoek.nl

of:

https://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php

Download hier de folder Dry needling

ZwangerFit 

Wat is ZwangerFit®?
ZwangerFit® is een eigentijdse, actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding gegeven door een hierin gespecialiseerde fysiotherapeute. Bij ons in de praktijk worden deze lessen gegeven door Jasmijn Egers. De cursus is niet alleen geschikt voor vrouwen die al sporten. Het is juist ook voor vrouwen die niet sporten een goed moment om nu te beginnen! Het doel is om een fit lijf te hebben gedurende de zwangerschap, tijdens de bevalling en daarna. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan allerlei aspecten rondom zwangerschap en bevalling. 

 

U kunt al instromen vanaf 12 weken zwangerschap en 4 tot 6 weken na de bevalling kan de training weer hervat worden. Bij ons kunt u door blijven trainen tot 9 maanden na de bevalling.


Wanneer?
De trainingslessen zijn iedere woensdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur.

De theorielessen (richting het einde van uw zwangerschap) vinden ook plaats op de woensdagavond. 
Ook de partnerles wordt  op een woensdagavond gegeven.

 

Kosten
De kosten per maand bedragen € 45,-. Dit is inclusief een intake vooraf, de wekelijkse trainingen op woensdagavond en een theorieblok van 3 lessen. 
Het contract is voor ten minste 3 maanden met stilzwijgende verlenging van telkens een maand.

Voor meer informatie belt of mailt u naar Jasmijn Egers.

Tel: 0570 - 65 74 53

E-mail: egers@fysiotherapiedevijfhoek.nl

Download hier de folder ZwangerFit

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie richt zich op functieherstel van het bewegingsapparaat. Om optimaal te kunnen functioneren in het dagelijks leven is het belangrijk dat het lichaam voldoende belasting aan kan. De balans tussen belasten en belasting moet in evenwicht zijn. De oefeningen zijn gericht op beweeglijkheid, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen op het niveau dat bij u past. Er wordt gewerkt van kleine naar grotere weerstanden, specifiek gericht op de te oefenen spier of het te mobiliseren gewricht. Een groot verschil met het trainen in fitnesscentra is het functionele trainen. Dit houdt in dat de oefeningen worden afgestemd op uw dagelijkse activiteiten.

Rugscholing

Lage rugpijn kunt u op één plek voelen, of als uitstralende pijn naar de billen of naar een of beide bovenbenen. Hoe lage rugpijn ontstaat is vaak niet duidelijk. Mogelijk komt het door overbelasting van de rug of door een verkeerde beweging. Het rugscholingsprogramma is bedoeld voor mensen met lage rugpijn die langer dan 3 maanden bestaat en niet vanzelf overgaat. Tijdens een intake en aanvullend onderzoek wordt door uw therapeut beoordeeld of zo’n beweegprogramma voor u geschikt is. Uw fitheid en uw persoonlijke doelen bepalen de inhoud. 

Download de folder Rugscholing

Sportblessures

Wanneer u een blessure hebt opgelopen tijdens sporten of andere activiteiten en zo snel mogelijk uw sport of activiteit weer wil hervatten, kunt u professioneel advies krijgen en/of behandeld worden. Hoe gaat u om met uw blessure en hoe past u uw training en activiteiten aan? Daarnaast kunt u als beginnend sporter of hardloper op recreatief niveau terecht met vragen over een verantwoorde aanpak. Welke activiteiten zijn voor u geschikt, ook als u een chronische ziekte of handicap heeft?

 

www.nvfs.nl

Vrije fitness

Bij Fysiotherapie De Vijfhoek kunt u vrij trainen met een fitnessabonnement. Wanneer u wel wilt fitnessen, maar zich niet prettig voelt in een sportschool, kunt u bij ons terecht. Wanneer u een oefentraject of een beweegprogramma heeft gevolgd, kunt u zelfstandig verder trainen met een abonnement. U heeft zo de gelegenheid om door te gaan met het voor u bekende programma in de voor u vertrouwde omgeving. Wel zo prettig! Uiteraard is uw partner of vriend/vriendin ook van harte welkom. 

                                                                    

Tarieven per maand:

Gewoon abonnement maximaal 3x per week € 32,75
Extra gezinslid ( alleen bij abonnement van max 3x per week)€ 22,00
Abonnement 1x p.w.€ 20,00
Fitheidstest (geadviseerd) € 30,-
Systeemsleutel (verplicht eenmalig) € 15,-

 

Openingstijden voor vrije fitness:

Maandag08:00 - 19:00 uur
Dinsdag

08:00 - 19:00 uur

M.u.v. 17:15- 18:00u

Woensdag08:00 - 16:45 uur
Donderdag08:00 - 19:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

Download hier de folder Vrije fitness

Deventer Diabetes Project (DDP)

 

Diabetes type 2 lijkt wel volksziekte nummer 1 te worden. Was het vroeger een ziekte die vooral ouderen trof, tegenwoordig komt diabetes type 2 op steeds jongere leeftijd voor. De belangrijkste oorzaak is een ongezonde leefstijl. Het blijkt voor veel mensen erg moeilijk om zelf hun leefstijl te veranderen. Het valt niet mee om anders te gaan eten en om meer te gaan bewegen. Het idee bestaat dat gezonder eten minder lekker zou zijn en dat bewegen niet leuk is of dat het toch niet helpt.

Het doel van het Deventer Diabetes Project (DDP) is om mensen over de drempel te helpen en ze te begeleiden bij deze verandering. Het aangeboden beweegprogramma laat de deelnemers naar zichzelf kijken en besluiten dat er wat kan veranderen aan hun leefpatroon. Er is veel gezondheidswinst te behalen, omdat de kans op vervelende gevolgen van diabetes type 2 flink kleiner wordt bij iedere kilo gewichtsafname. Het DDP wordt ondersteund door 10 grote fysiotherapiepraktijken in de regio Salland (Fysio 10 Salland).

 

www.dvn.nl

COPD

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. Met name voor mensen met astma of COPD is het goed om meer te bewegen.

 

Door regelmatig in beweging te komen en te blijven zult u zich een stuk prettiger voelen. Bij mensen die regelmatig lichamelijk actief zijn, kunnen de ademhalingsklachten verminderen. Het lichaam leert efficiënter om te gaan met zuurstof. Hierdoor kunt u met minder longfunctie toch meer doen. Door conditieverbetering raakt u minder snel vermoeid en herstelt u sneller, ook na een griep of verkoudheid. 

                                                                    

www.longfonds.nl

Hart- en vaatziekten en Cardio Vasculair Risicomanagement (CVR)

 

Het opsporen en behandelen van risicofactoren voor hart- en vaatziekten wordt aangeduid met de term cardiovasculair risicomanagement.

Driekwart miljoen Nederlanders hebben hart- en vaatziekten. Na de behandeling door een specialist is het van groot belang dat de onderliggende oorzaak wordt aangepakt. Patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten krijgen in de eerste plaats adviezen met betrekking tot voeding, lichamelijke activiteit, alcoholgebruik en indien van toepassing het stoppen met roken. Daarna kunt u instromen in een beweegprogramma bij een speciaal geschoolde fysiotherapeut.

 

Wij werken nauw samen met het ziekenhuis en vormen met hen het kennisnetwerk “Hartrevalidatie”.

                                            

www.hartstichting.nl

Reuma

Wanneer u een reumatische aandoening heeft (klassiek reuma (RA), artrose, de ziekte van Bechterew of de ziekte van Scheuermann) en daarvan klachten ondervindt, kunt u deze verminderen door meer en gedoseerd te bewegen. Uit recent onderzoek is gebleken dat de beperkingen en ook de pijn afnemen. Uw eigen inbreng in uw beweegprogramma is het belangrijkst. De begeleiding of coaching door uw fysiotherapeut is ondersteunend.

 

Fysiotherapie de Vijfhoek is aangesloten bij het kennisnetwerk Fyranet. Dit netwerk wordt gevormd door 1e- en 2e-lijnsfysiotherapeuten, strategisch verdeeld over de regio Deventer/Salland, in samenwerking met de reumatologen van het Deventer Ziekenhuis. Doelen van dit netwerk zijn onder andere: een goede en uniforme benadering, onderlinge samenwerking, kwalitatief goede zorg en het waarborgen van deskundigheid. 

 

www.fyranet.nl
https://reumanederland.nl/

FamilyPowers

FamilyPowers is opgezet door Simone van Overbeek van Kindertherapie Deventer, Bianca Valk van Kidstherapy, Hannie Hendriks kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie de Vijfhoek, orthopedagoog Annet Wevers en Arja Roozemond van Spirit en Psyche. Dit team heeft de expertise in huis om gezinsproblemen aan te pakken. FamilyPowers brengt in kaart wat nodig is: begeleiding van alleen het kind, of het kind en de overige gezinsleden. Tevens kan de school geadviseerd worden over de benadering van het kind.


Als er lichamelijke klachten bij spanning zijn of als informatie van de zintuigen (sensorische integratie) niet goed wordt verwerkt, leert de kinderfysiotherapeut hoe het kind daarmee kan omgaan. Ouderbegeleiding behoort ook tot de mogelijkheden en indien nodig kan FamilyPowers doorverwijzen naar andere specialisten.

Overgewicht bij kinderen

Kinderen en jongeren met overgewicht kunnen voor behandeling terecht bij Team5. Bij Team5 werken een diëtist, een orthopedagoog en de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie de Vijfhoek samen met u en uw kind. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich prettig voelt met een goede conditie en gezond en lekker eet.

Download de folder Team 5
Icoon telefoon

Meer weten over onze fysiotherapeutische behandelingen? Neem vrijblijvend contact op met Fysiotherapie de Vijfhoek.

Contact